< Tilbake til bloggen

A new hope

4. des, 2017

dav

Tilbake til del 2: Å møte veggen i Silicon Valley


Er det
hva vi gjør som definerer oss? Er det det å kode, skrive blogginnlegg, ringe kunder, løse supportsaker eller holde orden på regnskapet som gjør at vi kommer oss opp av senga på morgenen? Er det muligheten for å tjene mer penger som gjør det verdt det å sitte oppe til sent på kvelden for å ferdigstille en rapport eller fjerne en bug? Er det motiverende nok i seg selv å få gode tilbakemeldinger fra kunder, kolleger og samarbeidspartnere? Hvor lenge varer denne motivasjonen egentlig? Hva er det som varer?

Spørsmålet om hvorfor noen skulle bry seg om hva vi gjør, er veldig treffende. Hvorfor bryr vi oss om hva vi gjør? Hva er det som gir alt dette mening? I Silicon Valley tok det heldigvis ikke så alt for lang tid før vi returnerte til kjernen. Kunden. Kontakten. Sørge for at kunden blir hørt, og at bedriftene hører. Dette er vårt hvorfor, og det er fra dette “hva” og “hvordan” stammer.

why-how-what

Jeg har egentlig ingen naturlig iboende interesse for salg og markedsføring i seg selv. Jeg har derimot en stor interesse for kunder, fordi kundene er folk som deg, meg og alle andre i samfunnet vårt. Og salg holder bedriftene i live – det skaper arbeidsplasser, skatteinntekter og velferd. For at bedriftenes salgsaktivitet også skal ta hensyn til kundene, trenger de løsninger som er laget med akkurat dette som utgangspunkt. Vi har et ønske om å gå i en retning der kundene, folket, bestemmer mest. På denne veien er det antagelser og forretningsstrategier som bestemmer over folks hverdag, men snarere er det mennesker og behovene deres som rettleder bedriftene. De er tross alt avhengige av hverandre.

Så vi gjør altså alt dette for at kunden skal bli hørt, og at selskapene skal høre etter. Og nå er også samfunnet på god vei med å forandre seg slik at dette blir en plikt snarere enn et valg for bedriftene.

Den 25. mai trer GDPR i kraft. 500 millioner europeere får i prinsippet full kontroll over sine persondata, noe som vil gjøre det uunngåelig for bedrifter å høre på hva kundene deres vil med dem. Vi vil hjelpe folk å ta kontroll over sine persondata og preferanser i praksis, samtidig som vi hjelper bedriftene å komme i kontakt med kundene. GDPR (og, for den saks skyld, PSD2, men det er en annen historie) passer oss kort fortalt helt ypperlig.

 

En brukerhistorie

“Hva vet dere om meg?”

I mars i år henvendte en bruker seg til Tinder og ba om å få utlevert alle opplysningene selskapet hadde om henne. Etter mye om og men og en hel del tid leverte de omsider henne åtte hundre sider med intime detaljer – ting hun ikke vil at noen skal vite. Og, de bruker det til ting de ikke ønsker å dele.

Slike henvendelser er ubehagelige for både brukerne og selskapet. Hva skal vi gjøre med det? Vi skal gjøre dette enklere!

Fra 25.05.2018 skal vi gjøre det enkelt for forbrukere å få innsyn i sine persondata hos de bedriftene de ønsker, enten direkte eller indirekte.

Vi vil la bedriftene løse en betydelig del av sine lovpålagte plikter ved å la personer sikkert identifisere seg og få tilgang til sine persondata og kunne administrere sine samtykker.

Ved å la kunden få ha kontrollen, bygger vi opp under våre verdier og øker verdien av løsningen vår for alle som bruker den – både bedrifter og private. På denne måten når vi vårt mål – å sørge for at den rette kunden får det riktige produktet, til riktig tid, på en relevant måte.

 

Hvor går vi herfra?

Vi går nå inn i en spennende og krevende periode.

Spennende fordi den vil gjøre oss aktuelle for et vesentlig større marked både her hjemme og i utlandet, fordi vi vil lære utrolig mye – både om å bygge et produkt, et miljø og en kultur.

Krevende fordi vi skal balansere mellom å utvikle vår egen løsning basert på våre egne verdier samtidig som vi i samspill med våre pilotkunder løser de problemene de har.

Fordi vi skal finne kundene våre både her hjemme og i utlandet, og strømlinjeforme prosessene våre slik at de kan skaleres opp. Samtidig skal vi holde oss flytende – det koster penger å drive Headshed, og flere må betale mere for det vi gjør – der vi tilfører verdi.

Hva skal vi gjøre de neste 3 månedene?

  1. Vi skal nå ut til flere bedrifter med vårt budskap og vår løsning.
  2. Vi skal utvikle og teste en GDPR-compliant personorientert mobilapp som forlenger vår eksisterende løsning til å dekke en stor del av compliance for bedrifter, også SMB.
  3. Vi skal nå ut til privatpersoner som ønsker kontroll og innflytelse over sine persondata og markedspreferanser


Vi gleder oss!