Kan vi hjelpe deg med å utvikle din salgsorganisasjon?

Som Norges ledende leverandør av programvare for Salg og CRM er vi opptatt av høy kvalitet på våre leveranser. I vår årlige kundeundersøkelse får vi topp score fra våre kunder – tusen takk for at dere satser på oss! Selvsagt yter vi også god kundeservice for å utvikle kundene våre. Våre rådgivere og konsulenter sørger for at dine produkter eller tjenester fungerer på en effektiv måte for å maksimere dine inntjeninger ved hjelp av Cube og resten av løsningene du bruker.

Cube - bra for folk, bra for salget
Headshed med kunden i fokus

Samspill mellom menneske, teknologi og organisasjon (MTO)

For å lykkes med implementering av et CRM-system for salg må du tenke helhetlig, og samspillet mellom menneskene, teknologien og organisasjonen må være så godt som mulig slik at brukerne får best mulig støtte i salgsprosessen deres. Man kommer langt med et godt salgsrettet CRM som Cube, men vesentlig lengre med en god onboarding og implementering der systemet tilpasses ditt behov, også for de ulike oppdragsgiverne og interessentene. Med Cube og en av våre rådgivere kan du få maksimalt ut av din investering.

De som lykkes med implementering av Cube er i større grad enn andre innstilt på å gjennomføre strukturert faktainnsamling, dataanalyse og segmentering – både før, under og etter salgsaktiviteten. Dette har vi både verktøy og kompetanse til å hjelpe deg med, slik at du får bedre resultater i salget.

Vi kan hjelpe

Profesjonell

Vi er en profesjonell gjeng med erfarne rådgivere som har jobbet med callsenter og salg i lang tid. Med mange års erfaring fra callsenter og oppdragsgivere i Norge, Skandinavia og Øst-europa har vi vært med på å løse de fleste utfordringer i bransjen.

Leken

Vi er et lekent selskap med en kultur for innovasjon og nytenkning. Ikke bare overfor oss selv, men også for våre kunder og samarbeidspartnere. Våre kunder sier at det er enkelt å jobbe sammen med Headshed.

Erfarne

Ledelsen i Headshed AS har over 20+ år med ledelseserfaring fra ulike bransjer innen Salg, SaaS, Servicebransjen mm. og har erfaring fra gründervirksomhet og kjenner utfordringene med å utvikle og bygge effektive prosesser innen salg.

Hva kan vi hjelpe deg med?
  • Analyse av produksjonsprosessen i callsenteret, kartlegging av nåsituasjon og forbedringsmuligheter
  • Målformuleringer, strategiske muligheter og løsningsforslag
  • Implementering av den første aktiviteten og bygge grunnleggende forståelse
  • Utvikle aktivitetene til flere avdelinger og nye oppdrag
  • Smart tilrettelegging av kampanjer i Cube
  • Få systemene til å snakke sammen, utvikling og integrasjon av ulike fagsystemer i salgsprosesser og kundereiser
  • Fjerne manuelle operasjoner, øke tempoet og skalere driften

Kontakt våre rådgivere

Elin Meen

Rådgiver 

Elin er ei dame som liker orden og system, men også at ting går fremover. Hun har bakgrunn fra forskjellige type stillinger og bransjer, men fellesnevner er kunder, salg, ledelse og teknologi.
Hun har gjennom mange år ledet bedriftssatsingen til Viken Fiber (Altibox), hvor gjennomgangstema har vært formidabel vekst og utvikling, både på salgsvolum, nye og ulike salgskanaler, med interne og eksterne salgsressurser samt forvaltning av eksisterende kunder.
Hennes erfaring fra forskjellige ledd i organisasjoner, som kundebehandler, salgskoordinator, selger i bedriftsmarkedet, og deretter 8 år som salgssjef, gjør at hun har svært god innsikt i hva som skal til for å gjøre driften, systemer, aktiviteten, salget og selgerne bedre.
Og aller helst at det gjøres med system og struktur som gir grunnlag for innsikt og analyser, slik at salget og folkene går FREMOVER.

Telefon: 483 65 240
E-post: elin@headshed.com

Dag Harald Johansen

Senior rådgiver  – Finner løsninger for crm og Callsenter

Dag Harald har over 25 års erfaring fra ledelse og salgsprosesser i norske og internasjonale selskaper. Hovedfokus har vært call centre med ansvar for drift, innkjøp av tjenester, eller som leverandør av teknologi. Dag Harald har jobbet med og ledet alt fra oppstartsbedrifter til større organisasjoner med over 1000 ansatte. Fokus har alltid vært gode kundeopplevelser, utvikling og økt inntjening.
For selgere og callsentre er det ofte en utfordring å drive forbedringsarbeid og innovasjon samtidig som man er kritisk avhengig av effektiv drift. Dag Harald hjelper til med å finne måter å komme i gang med neste generasjons løsninger uten å miste fart og omsetning.

Telefon: 413 00 000
E-post: dagharald@headshed.com

Magnus Hoem Slørdal

Senior rådgiver – finner løsninger for crm og callsenter

Magnus brenner for å gjøre minst mulig med størst mulig effekt, noe som konsulenter liker å kalle agilitet. For deg som kunde betyr dette at du kan forvente å få teste nye ting kjapt og at det tar kort tid fra idé til implementering..

Telefon: 402 18 008
E-post: magnus@headshed.com  

Kontakt oss