< Tilbake til bloggen

Historien bak Headshed

1. feb, 2018

Rune og jeg ble nylig intervjuet av Engasjert Byrå sin nye podkast under temaet strategisk mot. Vi ble bedt om å dele vår historie om hvordan det hele startet og hvorfor vi holder på med det vi gjør; hva som gir oss strategisk mot. Hele historien kan du høre her:

 

 

Rune og jeg har bakgrunn innen salg – og spesielt telefonsalg, og var og er sterkt drevet av en følelse av at det måtte da gå an å gjøre dette bedre. Derfor startet vi i 2010 callsenteret Consort, tok opp lån, investerte 100 tusen kroner hver og kjørte på med all verdens idealisme. Målet var å gjøre dette ordentlig og skape noe verdifullt for bedrifter som ønsket bedre kommunikasjon med kundene sine. Samtidig var det viktig at alle skulle ha det veldig bra på jobb, og få oppleve tryggheten med fastlønn – for å slippe å bekymre seg for om man hadde penger til husleie neste måned. Dette var (og er fremdeles) radikalt annerledes enn det som var vanlig i bransjen, men resonnerte svært godt med flere bedrifter der ute – og aktiviteten tok seg opp.

 

Dette førte til flere utfordringer, blant annet at utgiftene vokste på en annen måte enn inntektene, men en annen ting som skjedde var at man ikke lenger kunne ha ringelister i Excel. Det fantes ingen andre løsninger som kunne takle den kompleksiteten og fleksibiliteten som Consort trengte. Etter hvert ble det nemlig slik at 10, 15, 20, 30, 50, 70 selgere skulle jobbe parallelt på nesten like mange helt ulike oppdrag som hadde helt forskjellige målekriterier og rapporteringsmetoder. Her trengtes noe som var laget for å strekkes i alle kanter. Cube ble utviklet for å kunne håndtere veldig mange samtidige oppdrag og ansatte, og i tillegg gi selgerne mest mulig relevante samtaler. Consort, som snart har solgt produkter for 150 bedrifter, klarte å skalere fra 2 til 80 ansatte på 6 år.

 

I bransjen er det dessverre vanlig at kunder ringes i tide og utide, eller at noen ikke ringes, eller at det kunden sier ikke blir hensyntatt. Vi er opptatt av dialogen med kunden, og at kunden skal ha rett når man ber om noe. Kunden er viktigere enn salget, og det er uansett det som tjener kundens interesser som fører til mer salg på sikt.

 

Siden det etter hvert var flere som ville ha det vi hadde, skilte Headshed og Consort lag i 2013, og vi fikk med oss Torbjørn og Ellen fra Statoil for å bygge Cube til en skalerbar webapplikasjon i skyen. Den programvaren har vi utviklet sammen med kundene våre siden 2015, der målet er å gjøre dette ordentlig en gang for alle. Slutt med tøvet, begynn å ta kundene og selgerne – folket – på alvor! Bruk Cube til det. 🙂

 

Prosjektet vokser jo mer vi jobber med det, både fordi vi kan gjøre mer med flere ansatte og fordi nye kunder gir oss nye idéer og behov å løse. Høsten 2017 dro vi til Silicon Valley i regi av Innovasjon Norge. Dette gjorde vi for å lære fra det miljøet som kanskje er mest endringsdyktig og innovativt i hele verden om hvordan vi kunne rigge selskapet vårt for eksponentiell vekst. Mer om den turen kan du lese i dette blogginnlegget.

 

Resultatet fra reisen til USA er noe vi selv kaller Headshed 2.0. En tidsaktuell og fremtidsrettet bedrift som skal sikre at kunden har rett, og får en bedre opplevelse av å samhandle med de bedriftene vi samarbeider med. Vi har ikke fått til alt ennå, på langt nær. Men hver dag man jobber mot noe man brenner for gir mening. Og vi er så glade for alle som vil jobbe med oss, for oss og sammen med oss. Historien er ikke over ennå – jeg sitter nå her og skriver…

 

TIl neste gang,

 

Magnus