< Tilbake til bloggen

Suksess støttet av Cube: Pronans AS

18. des, 2019

Profesjonelt og personlig

Morten Steinsvik
Vi kunne ikke så mye om forsikring før vi møtte Morten Steinsvik i Pronans AS. Vi kunne imidlertid en hel del om callsenter, og derfor var vi så heldige å få starte samarbeidet med Morten tilbake i 2016. Siden den gang har Pronans tredoblet omsetningen sin, blitt det mestselgende agenturet i Codan Forsikring, og nylig åpnet de sin tredje avdeling, denne gangen i Oslo. Hva ligger bak suksessen, og hvor kommer vi inn i bildet?

For Morten og resten av hans Pronansiérer er det mange ting som er viktige for å lykkes med å bygge et verdifullt selskap, og det er ikke overraskende at flere av våre kunder som vokser og trives lever etter noenlunde samme prinsipper. Vi er her for å støtte vekst, og hos Pronans er det mange drivere bak veksten.

 


Å bygge et selskap: personal, opplæring og kompetansebygging

Det handler også om å komme raskt i gang. Pronans var faktisk vårt første case for integrasjonen med ITX Norge sin telefoniplattform, og med Cube og ITX er det bare å sette seg ned med headsett og starte. Click-to-call, møtebooking direkte i kalender, detaljerte responsrapporter og alle oppfølginger samlet på ett sted gjør at man kan begynne å bygge pipeline og portefølje umiddelbart. Kombinert med automatisk overføring til Salesscreen vet samtlige i Pronans hvor mange som leverer hvor mange tilbud, når hver enkelt når målene sine og hvordan de bidrar til felles målsetninger.

Morten kan når som helst og fra hvor som helst lytte til pågående samtaler, se hvor og hvor mye hver enkelt jobber og gi tilbakemeldinger, og dette gjør også at oppfølgingen overfor hver enkelt er vesentlig mer fleksibel.

Det er ikke til å komme bort fra at det i enhver salgsjobb er en del turnover. Kvalitet og struktur i opplæringen, tydelige forventninger og målbare resultater er viktige utgangspunkt for å i det hele tatt ha noe å bygge videre på. Når nye ansatte begynner hos Morten går de gjennom et 3 måneders opplegg der hovedmålet er å komme raskt i gang, vite hva de trenger å gjøre for å lykkes og bli evaluert på et sett faste kriterier. Disse kriteriene legges lett inn i Cube for å synliggjøre fremdriften.

Å bygge et selskap: datamengde og -kvalitet

Måten Morten følger opp ansatte på er en svært viktig del av suksessen Pronans. Samtidig utgjør kundeporteføljen i seg selv en stadig større verdi, og her spiller Cube en viktig rolle. Det er nemlig et helt vanlig problem blant forsikringsagenturer at kundedata og informasjon om salgsprosesser forsvinner eller ikke lar seg utnytte på en god måte. Dette kan skje både ved at ansatte tar med seg kundeporteføljen sin ut når de bytter arbeidsgiver, eller simpelthen ved at hver enkelt sitter på sin egen lokale samling av excelark, mailer og dokumenter uten at disse kan deles eller styres sentralt i bedriften.

Disse, uansett om de er skrevet ut eller i digitalt format, skalerer dårlig – de blir mindre og mindre nyttige jo flere de blir.

Morten har innsett at det ligger stor verdi i å jobbe strukturert og langsiktig med å bygge kundedatabase, og har allerede opparbeidet titusener av relevante kundeoppføringer, og hundretusenvis av viktige hendelser som er tilgjengelige når som helst i Cube – sikkert, delbart og klart for bruk i de andre løsningene som Morten trenger å samhandle med.

Etter at GDPR ble lov i 2018 har det også blitt tvingende nødvendig å ha kontroll på personvern i databehandlingen, og for salg til privatmarkedet har håndtering av samtykker og utvidede rettigheter til innsyn og anonymisering blitt driftskritisk. Dette ville i praksis vært umulig å etterleve i en bedrift der Excelark og dokumenter inneholder ustrukturerte kundedata, og vi er glade for at Morten bruker Cube for å ha kontroll på dette. Både for sin egen del, kundene sine og Datatilsynet.

 

Å bygge et selskap: effektive arbeidsrutiner

Når man har på plass kompetente og motiverte ansatte og en god struktur for å samle og nyttiggjøre seg av informasjon, trenger man en effektiv måte å jobbe på. Morten har fra dag 1 benyttet seg av Cube og ITX Norge sin telefoniløsning i kombinasjon, og vi har utviklet integrasjonen gradvis i samarbeid med Pronans. Ved å kombinere Cube med en fleksibel og integrert telefoniløsning oppnår Morten og co både enormt mye høyere effektivitet (50-300%), og en svært enkel måte for nye medarbeidere å komme i gang med aktivitet på. Det er rett og slett bare å sette på seg headsettet og trykke på knappen. All telefonaktivitet logges automatisk på de relevante kundene, og med automatisert ringing kan man i praksis sitte og vente på at samtalene kommer på løpende bånd.

Integrasjoner sparer tid

Logging er ikke favorittdelen av salgsprosessen til særlig mange selgere, og å gjøre det flere ganger er enda mindre populært. Derfor har vi også laget en spesialsydd versjon av vår Salesscreen-integrasjon for Pronans og Codan, slik at alt man logger av tilbud, salg og møter i Cube automatisk finner veien inn til Codan sin Salesscreen. Sammen med Pronans har vi også integrert hver enkelt brukers Exchange- eller Google-kalender i Cube, slik at man kan booke avtaler med kunder i sync med sin egen og andres kalender.

Når Codan Forsikring er klare for det, står vi også klare til å overføre tilbud direkte til fagsystemene deres slik at effektiviteten og datakvaliteten utbedres ytterligere.

Å bygge et selskap: samarbeid

Samarbeidet vårt med Morten har gjort oss mye klokere på hva som er viktig for å effektivisere og digitalisere forsikringsagenturer og andre som både vil bygge kundeverdi, et godt arbeidsmiljø og et selskap med sterke resultater.

Det er i samarbeid med andre som vil i samme retning vi blir bedre. Vi er glade for å få bidra til suksesshistorien Pronans og ser frem til å utvikle og levere nye og bedre løsninger til Morten og hans likesinnede innen forsikring.

Ta gjerne kontakt med Morten for en trivelig prat om hvordan de skaper vekst hos Pronans, og med oss for å høre hvordan vi kan bidra hos dere.