< Tilbake til bloggen

Salg først – så CRM

9. nov, 2017

For English version click here.

De fleste CRMer blir laget for å håndtere hele kundens livssyklus. Dette inkluderer markedsføring mot nye og eksisterende kunder, håndtering av salg og oppfølging av leads, bestilling, forsendelse, fakturering og kundeservice. Det kommer ikke som noen overraskelse at disse systemene ofte er massive, med utvidet funksjonalitet for hvert stadie i kundens livssyklus.

crm-flow

På grunn av dette er de fleste løsninger som bygges for å håndtere kundeforhold bygget med fokus på CRM først, og så kommer salgsverktøy i annen rekke. Her i Headshed tenker vi annerledes. Vårt produkt, Headshed Cube, handler om salg først og deretter CRM.

Vi bygde Cube med overbevisningen om at for å optimalisere effektive salgsprosesser måtte vi tenke annerledes om hvordan salg kan og bør gjøres. Salg bør handle om å finne de kundene som er interessert i det du har å tilby i dag. Du ønsker å kontakte de, og de vil i dialog med deg fordi du har det produktet de ønsker.

Det er imidlertid ofte vanskelig å vite hvem som ender opp med å kjøpe før du kontakter de. De fleste salgsverktøy fokuserer derfor på hvordan du kan kontakte så mange potensielle kunder som mulig. Den såkalte “hagle” -tilnærmingen til salg, i håp om at noen av samtalene treffer de riktige målene.

Å prøve å få alle til å kjøpe produktet ditt, er som å holde en rockekonsert midt på en motorvei. Veldig dyrt og vil høyst sannsynlig føre til mer vondt enn godt. De som faktisk er interessert ville også foretrukket at du gjorde det annerledes. Men hva om det fantes et salgsverktøy som fungerte mer som en erfaren snikskytter, hvor du brukte din oppsamlede erfaring til å velge ut og spore opp de riktige målene.

I Headshed mener vi at å kontakte kunder som ikke er interessert er å kaste bort både din og deres tid. Derfor fokuserer vi på å bygge et salgsverktøy som følger og lærer av selgerne sine egne erfaringer med prospekter. Vi jobber for å hjelpe våre klienter med å finne de riktige kundene for deres produkter, hvilket gir våre klienter høyere hitrate på deres salgssamtaler – til gode for både klienten og kundene.

Vi i Headshed vet også hvor viktig det er med effektive salgsprosesser, og man kan konfigurere vårt salgsverktøy forskjellig for hver klient, basert på hva som er den optimale salgsprosessen for å kontakte kundene i målgruppen. For å holde deg relevant for sluttkunden mener vi at du må utnytte din kunnskap om kunden på en god måte.

Med Headshed Cube kan du sikre deg at kunden blir hørt. Du kan loggføre hva slags budskap som blir formidlet til kunden, og bruke sanntids data for å analysere hvilket budskap som gir den beste hitraten. Hjelp ditt salgsteam med å optimalisere ditt budskap!

Headshed Cube handler ikke bare om salg. Hvis du ikke har et CRM system fra før så inkluderer Cube en enkel og kraftig CRM løsning. Importer data, lag kampanjer, se historikk, registrer og endre kunderespons, og kontroller hele salgsprosessen fra et enkelt vindu.

Du kan også koble til din eksisterende CRM løsning gjennom vår API tjeneste, og la Headshed Cube analysere, sette opp og kjøre dine kampanjer for deg. Gjør historikk om til ekspertise, med Headshed Cube!