< Tilbake til bloggen

Hils på Ellen Lippe, vår inspirator i programvareutvikling og Lead developer i Headshed

31. mar, 2022

Ellen Lippe, Lead Developer i Headshed AS 

Med DDD som lidenskap – hva betyr det for våre kunder?

Ellen er har over 20 års erfaring med programvareutvikling fra blant annet Statoil, nå Equinor. Hun er lidenskapelig opptatt av software design og hvordan man samarbeider for å lage bra programvare. Dette har satt sine spor i Cube, som en lettbent og brukervennlig plattform. Med sterkt fokus på nettopp brukerne, brukernes behov og en visjon om at man skal forsøke å dekke de viktigste behovene til de fleste brukere, har hun bidratt sterkt til at brukerne av Cube er fornøyd og opplever produktet relevant og treffende for sitt arbeid.

 Ellen er lidenskapelig opptatt av programvare-designprosessen, både den arkitektoniske delen, men i enda større grad menneskene.Hun har stor tro på metodikker som Domain Driven Design (DDD) og Behaviour Driven Development (BDD) som verktøy for å skape god programvare, åpen for endring i takt med brukernes behov. Hun har holdt flere foredrag, både nasjonalt og internasjonalt, bl.a på konferansen Domain-Driven Design Europe 2018 i Amsterdam, sammen med tidligere kollega Anita Kvamme. Foredraget “From Legacy Chaos to the Promised Land of DDD”, er like inspirerende og aktuelt i dag. 

Softwareutvikling en kunstform?

Ellen har vokst opp i en familie med kunstnere, og liker å se på utvikling av software som en kunstform og vi i Headshed ser klare spor av dette i tilnærmingen til arbeidet. 

På fritiden er Ellen opptatt av familien, og veldig glad i skogen, fjellet og havet, så når hun ikke jobber i og rundt kildekoden i Cube, kan du støte på henne i en klatrevegg, på vei opp en fjellside eller svømmende i en iskald Tronhjemsfjord midtvinters. Hun liker å utfordre seg selv og går heller ikke i veien for å utfordre oss andre i Headshed.

Ellen er gift med Torbjørn, som er CTO i Headshed. Sammen har de 3 barn fra 10 til 17 år