< Tilbake til bloggen

Hils på Annika, Headshed sin eneste hjernekirurg

19. mai, 2022

Annika vokste opp i en liten bygd rett utenfor en av Tysklands store turistattraksjoner, Rothenburg ob der Tauber, Sør i Tyskland. Rothenburg ob der Tauber har et fascinerende middelaldersk område som ikke har forandret seg stort siden 1000-tallet. Verdt et besøk.

Etter en bachelor i biologi i Tübingen, falt interessen på nevrovitenskap, “fordi det var bare det mest interessante ting i verden – at aktiviteten av nevroner i hjernen fører til at man husker veldig abstrakte konsepter er bare helt sykt, og å finne fram hvordan ‘oversettelsen’ funker og hva aktiviteten i hjernen betyr var min motivasjon for å gå videre med nevrovitenskap”  

Fra hjernekirurgi på rotter og mus til programmering

Allerede her forstår vi i Headshed at vi har fått kontakt med en medarbeider med helt spesielle interesser og ferdigheter. Annika syntes at Norge hørtes veldig fint og vakkert ut, og Kavli Instituttet hadde kjempeinteressante forskningsområder og hun flyttet til Norge og Trondheim i 2015 for å studere på NTNU. Etter å ha fullført mastergrad i Nevrovitenskap bestemte hun seg for å bli i Norge, og søkte og fikk stillingen som PhD student i Kavli Instituttet. Her jobbet hun med mus og rotter, og fikk erfaring i data analyse og hjernekirurgi. Her kommer koblingen til Headshed – ja ikke i hjernekirurgen, men i data. Interessen for koding og programmering vokste og for Annika ble det klart at dette var noen av det hun likte best.  “Jeg synes at å kode er liksom å finne løsning på en gåte og jeg elsker logikken og reproduserbarhet av resultatene. Derfor ville jeg komme meg inn i en jobb med programmering. 

“Jeg søkte hos Headshed, både fordi deres software har stor potensial til å vokse, og fordi de driver med masse forskjellige verktøy. Jeg håpet at jeg kunne bidra med et analytisk tankesett, men også lærer masse, i programmeringsverden” 

I fritida liker hun å gå på tur, downhill skiing, og denne vinteren begynte hun å gå toppturer. Neste steg er nå å bli “Trønder” eller i det minste øke sin forståelse av trøndersk. Ellers har hun en katt, som sørger for at hun ikke mister kontakten med gnagere.